Het laatste nieuws van strandteam Theo Schilder.

Thijs Zonneveld wint HvH-Denhelder op Giant met 1 sec.

Spanning na de finish in Den Helder als Thijs Zonneveld als tweede over de finish komt bollen in het wiel van Johnny Hoogerland. Hoe gaat de tijd doorberekening er uit zien en wie heeft dan uiteindelijk deze giga beachrace gewonnen ?

Na enige tijd kwam dan het verlossende nieuws de wachtenden ter oren ….Thijs Zonneveld wint de (toen nog) laatste HvH-Den Helder met 1 sec. verschil op nr. 2 Johnny Hoogerland en derde werd Jasper Ockeloen. Een mooie zege voor ons team waar we trots op zijn te meer dat Jim van den Berg vijfde werd en ook deel uit maakte van de finale kopgroep. Lees meer

Beachracer Patrick Kos wint stayerprijs in Forst (DE)

Sterk op de Nederlandse stranden maar ook achter de stayermotor.

Winnaar Patrick Kos

Met de pinksterdagen werd in het Duitse Forst de Grote Pinksterprijs verreden op de wielerbaan te Forst. Over twee wedstrijden met een overkoepelend klassement werd Patrick Kos winnaar, het podium werd kompleet met de Zwitser Giuseppe Atzeni werd tweede en derde werd Franz Schiewer. Lees meer

Tom Dumoulin proficiat met je Giro zege !

Mats & Mich start Vuelta Ibiza etappe 3

De schuiver van Mats Buning op Ibiza

Heel vervelende val in een grindbocht tijdens etappe 1 van Vuelta di Ibiza.

Mats kon met een gehavend linkerbeen toch samen met Michel Pannekeet zijn pad vervolgen om uiteindelijk keurig 37e te worden…. Chapeau !

Strandteam Theo Schilder in Ibiza

Thijs Zonneveld brons op NK Strandrace !

Ronan van Zandbeek is de nieuwe Nederlands kampioen strandracen.

De nieuwe champ van Nederland.

De grote favoriet maakte zijn status waar en versloeg op Ameland na een spannende finale Richard Jansen en onze uittredend kampioen Thijs Zonneveld. De koningin van het strandracen Pauliena Rooijakkers ging als eerste over finish en greep de NK titel voor de vierde maal bij de elite vrouwen.

De beste start was vandaag al voor Ronan van Zandbeek.

De gedoodverfde favoriet draaide als eerste het Noordzee-strand op en kreeg even later gezelschap van Jasper Ockeloen, Bram Rood en ex kampioen Richard Jansen. Titelverdediger Thijs Zonneveld van ons strandteam Theo Schilder zat in eerste instantie in de problemen na een matig begin, maar hij kon uiteindelijk vooraan aansluiten, net als negen anderen.

In de finale ontstond een nieuwe kopgroep van vier, met deze keer wel uittredend kampioen Thijs Zonneveld daarin vertegenwoordigd. Richard Jansen en Ronan Van Zandbeek zaten er opnieuw bij, met ditmaal Stefan Vreugdenhil als vierde man.

Deze vier gingen in de slotkilometer strijden om de Nederlandse titel. Van Zandbeek en Jansen leken de besten, maar Zonneveld kon – na eerder te moeten kraken – toch nog terugkeren, waarna een sprint van drie leek te volgen, maar Zonneveld had niet genoeg over om daarin nog mee te doen. Van Zandbeek beschikte over de snelste benen en pakte de titel.

Bij de vrouwen was de wedstrijd een stuk minder spannend. Pauliena Rooijakkers, die de eerste drie edities al wist te winnen, bleek ook vandaag niet te kloppen. Ze reed lange tijd solo en kwam met een grote voorsprong binnen.

>> Complete uitslag >: NK Beachrace.

Thijs bedankt voor meer dan een jaar in het rood wit blauw !

 

______________________________________________

Knokken tegen de kou in Belgisch Knokke

De Giant van Thijs Zonneveld

Thijs Zonneveld en Hidde Bos hebben gisteren de mtb Beach challenge gereden in Knokke (B).
Winnaar werd de grossier in overwinningen Ronan van  Zandbeek voor Europees kampioen Jasper Ockeloen en Bram Imming. Ook meervoudig wereldkampioen cycle cross Sven Nys reed mee en o.a. Laurens Sweeck deden mee.

Pechduivel speelde Zonneveld parten.

Mee doen voor de prijzen was er dit wedstrijd voor onze nationaal kampioen beachracen Thijs Zonneveld niet bij want een gebroken remkabel deed Zonneveld de das om.
Helaas heeft Thijs niet kunnen uitrijden maar wel moraal opgedaan voor het NK van volgende week op het eiland Ameland.

Onze andere strandbikkel Hidde Bos was goed gemutst van start gegaan in het ijskoude Knokke maar tijdens de 45 km. lange wedstrijd raakte Hidde bevangen door de ijskoude waterige strandrace.
Onze klimgeit met weinig vet op het bot is niet gemaakt voor deze condities toch heeft Hidde de koers uitgedaan en finishte als 25e Chapeau !

Ook de meervoudig ex wereldkampioen cycle cross Sven Nijs gaf er de brui aan door de ijsregen en bittere kou en kreeg net als Thijs Zonneveld DNF. achter zijn naam.

> Uitslagen Knokke: zie hier

The Champ ijskoud kreeg met pech te maken in Knokke.

De kou is af te lezen op het gezicht van Hidde Bos.

_________________________

____________