De Vuelta Ibiza 2017 zit erop.

Stefanie & Renee Schilder…moeder en dochter.

Dit jaar met een iets mindere conditie, maar met een pak ervaring van vorig jaar stonden Michel en ik weer met goede moed aan de start.

De eerste etappe was een zware, ik moest aardig inkomen. De klimmen zijn hier veel technischer en zwaarder als in Nederland. Even als de afdalingen, wat mij een valpartij opleverde. Zonder erg kon ik de race voortzetten. We eindigden de eerste etappe als 6e belofte koppel. De jongste leeftijd van het koppel telt.

De tweede dag rolde het al een stuk beter. We reden makkelijker bergop maar helaas maakte deze keer Michel een schuiver. Hij kwam er van af met wat schaafwonden. Deze dag eindigden we ook weer als 6e belofte koppel.

De laatste etappe had minder hoogte meters en kilometers. We voelden de beentjes aardig en hadden wel trek in een vlakke etappe (alsnog 1000 hoogte meters in 50 km). De eerste klim deed al gelijk flink zeer maar met de gedachte dat de rest van de etappe aardig vlak was haakte we aan bij een goed groepje. Met een beetje strandrace tactiek, weinig op kop doen en op het laatst gas geven, werden we 4e bij de beloftes in de daguitslag. Duidelijk wat meer voor ons!

Uiteindelijk een 5e plek in het algemeen klassement bij de belofte. Daar mogen we wel tevreden mee zijn. Al met al weer een hele ervaring, weer veel geleerd en belangrijker, gelachen!

Voor ons staat de Vuelta volgend jaar in ieder geval weer op de planning!

Mats Buning

Zie ook foto’s en video’s….. bedankt voor uw belangstelling deze dagen…. tevens bedanken we iedereen die heeft meegewerkt om deze berichten mogelijk te maken.

>> Dit was de route dag 3 – KLIK HIER.