,

Brouwersdam – Ouddorp


Wederom een mooie top tien plaats voor Thijs Zonneveld in de 40 km. lange beachrace nabij de Brouwersdam. Start en finish te Ouddorp is een dorp en badplaats op de kop van het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee in het zuiden van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

De voltallige equipe van Theo Schilders strandteam was afgereisd naar Ouddorp om het er het beste van te maken. De laatste strandrace voor de competitie in 2018 werd een zware wedstrijd waar alle deelnemers hun handen vol aan hadden. Tegenwind was het lood en loodzwaar en voor de wind ging het wel 60 km. p/u. Het strand was optimaal mooi en de op en afgangen super met de helse klim bij de finish die vier maal genomen moest worden. De klim naar de finish was heavy …een beetje aankomst Strade Bianchi of b.v. de Waalse Pijl en wie werd de winnaar ? juist een Belg !

Vanaf kilometer vijf reed Jelle Hanseeuw en Richard Jansen weg van het peloton en deze twee behielden hun voorspong tot de finish waar Jelle Hanseeuw de sprint won van Jansen. In een tijd van 1.18 uur werd deze klus geklaard en het peloton deed er 30 sec. langer over.

Onze Thijs Zonneveld werd zesde en was niet weg te cijferen in het afgeslankte peloton en Sybren Welling werd 29e op 3 min. van de winnaar.

  • Wim Botman  35e
  • Mats Buning   54e
  • Hidde Bos       82e
  • Jim v/d Berg   DNF.
  • Complete uitslag <> klik hier.