,

Janneke de Wit & Renesse

In Zeeuwse Renesse stond ook dit keer het Theo Schilder dames strandteam aan de start. Met Frederieke Rutten, Dominque Schagen en Janneke de Wit.

Hier waren voor ons de laatste punten te verdienen voor de topcompetitie, dus er stond nog wat op het spel bij deze lange race van 72km. Bij de start ontstonden gelijk meerdere groepjes die de race in waaiers vervolgden. Het strand was zuigend, zompig en zwaar en daarbij stond een flinke wind die grotendeels tegen was op de heenweg. Dat zorgde er voor dat je na het, niet al te technische keerpunt, kon knallen richting de start om daar nog voor een tweede ronde te gaan.

Gelukkig bleef de voorspelde regen ook in de tweede ronde uit en kwam zelfs het zonnetje even kijken. Het was gezien de lengte en de weersomstandigheden tijdens de race weer ouderwets stoempen en genieten tot de laatste meter. Daarbij was het oppassen geblazen dat je met fiets en al heelhuids tussen de vele palen wist door te komen.

Janneke kwam uiteindelijk als 3e over de finish, Frederiek werd knap 8e na een flinke solorit. Domique kwam in een prachtige tijd lachend en tevreden over de finish na een mooie ronde op de oranje fiets! En met 3 dames in de top 10 in het TC klassement zijn we super trots!

We gaan onze pijlen nu richten op het NK beachracen dat wordt zondag 24 feb. gehouden op het strand van Rockanje. En zoals altijd ….we hebben er zin in. Voor u de link naar de website van het NK <<