,

Apentrots dat ik voor Tom Dumoulin een fiets op mocht bouwen.

Grote maar ook bekende namen. 

Egmond Pier Egmond was pas net achter de rug en het volgende project stond alweer op ons te wachten. Bij de strandrace in Noordwijk op 15 januari staan er 3 grote namen op de startlijst. Grote maar ook bekende namen. Mannen die al eerder op een fiets van onze winkel hadden gereden.

Gewoon trots dat ik hier naast mag staan.

Laurens ten Dam, Ramon Sinkeldam en jawel, Tom Dumoulin drie toprenners van Team Sunweb.

Laurens reed vorig jaar Noord-Hollands Langste op een mountainbike van ons, terwijl Ramon en Tom al eerder langs de kustlijn reden op 2 van onze Giant beachbikes. Tom won vorig jaar in Renesse met Ramon op plaats 2.

Voor Tom hadden wij een verrassing in petto!

Een special painted beachbike in de 2017 Team Sunweb kleuren, opgebouwd met carbon componenten van Giant en een Shimano XT DI2 groepset. Ik kreeg de eer om hem op te mogen bouwen.

Tijdens het opbouwen word ik door een collega doorverbonden met Radio Zandvoort om live in de uitzending uitleg te geven over onze strandfietsen. Erg leuk om te doen! Na mijn verhaal krijg ik de uitnodiging om over 14 dagen nog eens langs te komen in de studio om te praten over het strandracen. Die afspraak staat.

Later in de middag komt Ten Dam al even langs om zijn strandfiets voor zondag te checken. “Wat een vette fiets! En die van Tom, wat een ding zeg!”

Zondagochtend om 5:45 gaat de wekker en een half uurtje later staan we bij de winkel alle fietsen in de laden. Die van Dumoulin gaat apart, in de andere bus, met een kleed er over. Ik kon niet wachten op zijn reactie.

1 millimetertje omhoog !

Onder het motto van echte sterren komen altijd laat, kwam Tom als laatste van de 3 aan. “Jeetje wat een fiets man! Wat een beest!” En inderdaad, toen kon mijn dag al niet meer stuk. Ik kreeg een hand en hij zei; “Jij hebt mij fiets opgebouwd, of niet?!”. Nog even het zadel een milimetertje hoger, de pedalen ietsje strakker en we kunnen gaan warmrijden.

De wedstrijd verliep zoals de afgelopen strandraces. De eerste groep word met wind op de kop per wedstrijd groter en groter. Mede doordat het deelnemersveld breder en sterker wordt.

Bij een vernieuwd keerpunt word de slag geslagen.

Een sterke kopgroep van ongeveer 7 man, met Dumoulin en Sinkeldam, maakt zich los van de rest. Over het gravelpad langs het circuit van Zandvoort kan ik met ploeggenoot Wim Botman nog net de aansluiting maken bij de achtervolgende groep met daarin Zonneveld. Dat koste Wim en mij dusdanig veel krachten dat we bij het opdraaien van het strand in het 2e gedeelte van de achtervolgende groep belandde. Zonneveld kon mee met de beste en reed terug naar de kop van de wedstrijd.

Vooraan was Sinkeldam inmiddels ontketend.

Hij speelde een goed ploegenspel met Tom door om en om te demareren. Hij was weg en bleef weg. Solo naar de winst. Daarachter maakte Bram Imming en Ronan van Zandbeek het podium compleet. Zonneveld werd 5e, Tom 9e, Laurens 13e, Wim 19e, ikzelf 20e en Hidde Bos 24e.

Toch weer mooie resultaten en een hele mooie ervaring om met zulke mannen een wedstrijd te mogen rijden. Trots op het team en bovenal apentrots dat ik voor Tom Dumoulin een fiets op mocht bouwen. Mijn mooiste project tot nu toe!

We hebben deze week even een weekendje rust. Over een week staan we weer aan de start bij Deining D-Day 28 jan. 2017.

Mats Buning