De fiets van Patrick Kos.

Auteur: Mats Buning.

Dit is een meesterwerk van Emiel zelf. Een special painted Giant XTC carbon frame en carbon voorvork. Dit moest een van de lichtste, zo niet de lichtste, strandfiets van het moment worden. En dat werd het zeker. Een strandfiets van maarliefst 7,8 KG! (Zonder pedalen, als in een catalogus.)
Als eerst een carbon DT SWISS wielset.
Geen mountainbike- maar racewielen want dit monster remt doormiddel van carbon SASO cantilevers en SRAM 9.0 remmen. Dit frame heeft eigenlijk geen bevestiging voor dit soort remmen, maar met de ervaring en het technisch inzicht heeft Emiel het toch meer dan goed voor elkaar gekregen.
De drivetrain is ook van SRAM.
Namelijk de FORCE CX1 achterderailleur, crankstel, cassette, kettingblad en ketting. Een groepset die ontwikkeld is voor cyclocross.
SRAM heeft voor deze groepset alle pluspunten van de MTB- en racegroep op een hoop gegooid en daar is deze super drivetrain uit ontstaan die naar onze mening perfect is voor het strandracen.
Met een carbon 3T stuur, carbon EASTON zadelpen, deels carbon FIZIK zadel en een BBB stuurpen heeft Patrick Kos een echt lichtgewicht strandmonster tot zijn beschikking.
En dat allemaal mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Theo Schilder, dat mag wel eens extra benoemd worden!
Mijn mening….. een bike super licht en veel comfort.