Verslag: Deining d-day > 28 jan. 2017 

Auteur: Michel Pannekeet.

We zijn zaterdag ochtend lekker optijd vertrokken omdat er maar een beperkt aantal mochten bijschrijven.
Onze verzorger Jean Robert ging er met de bus achteraan met al het materiaal en de fietsen voor de andere ploeg genoten. Voor de wedstrijd lekker een bakkie gedaan met o.a. onze grootste fans en fotograaf Rob en Anja Duin! Een uurtje later kwamen de andere ploeggenoten ook aan en begonnen we met inrijden en het strand verkennen. Het strand was redelijk zwaar tot zeer zwaar, wat ons meestal wel goed ligt!

Bij de Start !

Pim, Bas en ikzelf starten vanuit het 2de startvak, de rest in het eerste vak. We starten met windje mee en moesten de eerste 100 meter lopen, vanwege het mulle zand. Zoals verwacht ging het meteen volle bak en moest ik echt alle zeilen bijzetten om met de toppers mee te kunnen!
Het eerste keerpunt bij de naald (tussen Castricum en Egmong) passeerde we al snel en de kopgroep heeft een gat van zo’n 100 meter. Ik dook gelijk in het wiel bij Wim Botman die zijn grote moter aanzet (turbo) en sluiten binnen no time aan bij de kopgroep. Jim, Thijs en Hidde zaten hier ook al bij.

Onze junior Matsie Buning sluit later ook aan!
Met een aardige tegenwind reden we richting de Pier. Af en toe probeert er iemand weg te rijden en telkens zit er iemand van onze ploeg mee en komt het weer bij elkaar. Op een gegeven moment springen er 6 renners weg, waaronder Thijs Zonneveld. Wij konden nu mooi tot het keerpunt in de 2de groep blijven hangen. Na het keerpunt ging het gas er even flink op en onze groep brak in stukken. Jim en Hidde bleven erbij en Wim en ik moesten het net laten lopen. We kwamen samen met Ramses en Tibor nog wel terug bij deze groep en werd een massale eindsprint om de 7de plek.

We waren zeer content met onze kopman Thijs Zonneveld die zich het erepodium op wiste te rijden met een mooie 3e plaats. En Wim Botman werd 13e, Michel Pannekeet 18e, Jim van den Berg 20e, Hidde Bos 31e, Mats Buning 35e en Pim Molenaar werd 55e.

Complete Uitslag wedstrijd Deining D-day > klik hier<

Excuus Ibiza komt naderbij.

Vanwege de voorbereidingen op Ibiza zijn Mats en ik sinds afgelopen week weer begonnen in de sportschool en hadden hierdoor vandaag niet zulke goede benen( excuses)

Onze volgende wedstrijd is in Renesse zondag 5 feb. dan kunt ons volgende verslag verwachten.