Ramon Sinkeldam Ziek.

Auteur: Mats Buning.

Het slechte weer van de afgelopen dagen stonden onze kopman en gastrenner buitenspel. Zonneveld en Sinkeldam zijn allebei ziek. Verder wel aan de start; Michel Pannekeet, Hidde Bos, Thijs Al, Pim Molenaar, Patrick Kos, gastrenner Laurens ten Dam en ik.

De afgelopen wedstrijden waren voor mij slecht, maar voor de rest van het team juist goede wedstrijden. En dus trekken we met goede moed richting Castricum.

Bij de start zit het hele team er goed bij.

Door de sneeuwval was het strand moeilijk te lezen en dus is het gokken en aanvoelen waar het strand hard is. Ik kies, net als ongeveer 30 andere renners, om hoog te gaan rijden langs de duinen. Dit blijkt een goede keuze te zijn want we slaan gelijk een gaatje. Doordat de wind uit het noordoosten komt kunnen wij goed schuilen achter de duinen.

Vlak voor Bergen aan Zee, waar we voor het eerst het strand af moeten, sluit er weer een grote groep aan. Er werd niet goed samen gewerkt onder andere niet door mij, door 2 slechtere uitslagen slaat de onzekerheid toe en spaar ik mijn krachten liever voor later.

Ziekte Thijs Zonneveld.

Richting het keerpunt van Camperduin opent Robbert de Nijs de debatten en het tempo word opgevoerd. Helaas zijn mijn teamgenoten en ik niet sterk genoeg om mee te kunnen en rijden we net achter de kopgroep door het keerpunt.

Direct als we het strand oprijden maken 3 mannen zich los en ik weet mijn wagonnetje aan te haken. Wind mee ligt me duidelijk beter dan wind tegen want na een paar kilometer maken we de aansluiting bij de achtervolgende groep. Vooraan hebben er inmiddels een paar mannen het hazenpad gekozen en zij zullen gaan vechten voor de overwinning.

Ketting vliegt van mij voorblad af

Even later sluiten Thijs en Hidde ook bij ons aan en zo hebben we weer zicht op een plaats bij de eerste 20!! We springen over en mui en helaas, mijn ketting vliegt van mij voorblad af, jammergenoeg ben ik de groep kwijt. Vanaf dat moment is het alleen rijden naar de finish. Doordat het bij de kustlijn iets harder was geworden rijd Michel met een klein groepje mij voorbij omdat ik weer kies om langs de duinen te rijden.

Michel maakt mooie eindsprint want hij finisht als eerste Schilder man op een mooie 22e plaats. Hidde en Thijs op 27 en 28, ikzelf op plaats 31, Patrick en Pim op 44 en 45.

Voor ons ligt de focus nu op het NK, waar al onze mannen zo fit mogelijk aan de start zullen staan om Zonneveld of iemand anders van het team in het rood-wit-blauw te hijsen!