Beachracer Patrick Kos wint stayerprijs in Forst (DE)

Sterk op de Nederlandse stranden maar ook achter de stayermotor.

Winnaar Patrick Kos

Met de pinksterdagen werd in het Duitse Forst de Grote Pinksterprijs verreden op de wielerbaan te Forst. Over twee wedstrijden met een overkoepelend klassement werd Patrick Kos winnaar, het podium werd kompleet met de Zwitser Giuseppe Atzeni werd tweede en derde werd Franz Schiewer.

Winnaar Patrick Kos reed achter gangmaker en vader en oud wereldkampioen René Kos . De wedstrijden werden geplaagd door slecht weer maar daar laten de Duitse wieler liefhebbers zich niet door van de wijs brengen. Met man en macht werd na de regen de baan weer droog gemaakt en zo kon de wedstrijd toch een mooi einde krijgen.

Het stayeren geniet bij onze oosterburen nog grote populariteit en regelmatig worden er nationale en internationale wedstrijden georganiseerd. En vaak is onze vice stayerkampioen Patrick Kos van de partij en vaak vergezeld van zijn gangmaker en vader René.

Bij deze willen we Patrick van harte feliciteren en ook zijn gangmaker natuurlijk….Chapeau !

Link naar het krantenbericht Lautsitzer Rundschau

Erst der Regen, dann der “Kuddelmuddel” Sieger Patrick Kos mit Schrittmacher René Kos sowie Giuseppe Atzeni mit René Aebi (Platz 2) und Franz Schiewer mit Gerd Gessler. Foto: Margit Jahn/mjn1