Thijs Zonneveld wint HvH-Denhelder op Giant met 1 sec.

Spanning na de finish in Den Helder als Thijs Zonneveld als tweede over de finish komt bollen in het wiel van Johnny Hoogerland. Hoe gaat de tijd doorberekening er uit zien en wie heeft dan uiteindelijk deze giga beachrace gewonnen ?

Na enige tijd kwam dan het verlossende nieuws de wachtenden ter oren ….Thijs Zonneveld wint de (toen nog) laatste HvH-Den Helder met 1 sec. verschil op nr. 2 Johnny Hoogerland en derde werd Jasper Ockeloen. Een mooie zege voor ons team waar we trots op zijn te meer dat Jim van den Berg vijfde werd en ook deel uit maakte van de finale kopgroep.

  • Onze andere teamriders:
  • Wim Botman – 28e plaats.
  • Patrick Kos – 142e plaats.
  • Complete uitslag: Results HvH-Den Helder

Hoek van Holland – Den Helder gaat weer gewoon door !

Bijna iedereen in beachbikeland was na de finish in Den Helder een beetje weemoedig met gedachte dat dit toch de laatste mooiste en zwaarste strandrace van de wereld ophield te bestaan. Mooi was dan ook dat in de dagen erna via social media bekend werd dat na 25 jaar er ook weer een vervolg komt van HvH-DH. Een mooier bericht kan een beachbiker niet bedenken.

Het is een fantastisch evenement en dat mag niet verloren gaan”, aldus Alex Schuttert van Exventure.

In de media konden we dit artikel lezen:

De strandrace Hoek van Holland – Den Helder is gered. Afgelopen zondag zou de laatste editie zijn van de langste strandrace van de wereld, maar het Zaanse bedrijf Exventure heeft de organisatie overgenomen. “De oude organisatie heeft ons benaderd met de vraag of wij het evenement wilden voortzetten en dat wilden wij. Het is een fantastisch evenement en dat mag niet verloren gaan”, aldus Alex Schuttert van Exventure.

Philip en en zijn zoon Mark Kos zijn de initiatiefnemers van de strandrace. In 1993 werd deze voor het eerst verreden. Zij kondigden eerder aan te stoppen met de organisatie omdat het steeds lastiger werd om de vergunningen te regelen voor de race. “Wij zijn blij, verrast en vereerd dat zij de race aan ons overdragen. Wij zullen het erfgoed van vader en zoon Kos voortzetten. Het vergunningstraject blijft lastig, maar wij zijn een evenementenbedrijf en doen dit voor ons vak. Wij kunnen daar meer tijd voor vrijmaken”, laat Schuttert weten.

Wij wensen de nieuwe organisatie heel veel suc6 in 2018

___________________________________