Vrouwen oerend hard langs de vloedlijn op een beachbike.

,

Janneke de Wit & Renesse

In Zeeuwse Renesse stond ook dit keer het Theo Schilder dames strandteam aan de start. Met Frederieke Rutten, Dominque Schagen en Janneke de Wit.

Hier waren voor ons de laatste punten te verdienen voor de topcompetitie, dus er stond nog wat op het spel bij deze lange race van 72km. Bij de start ontstonden gelijk meerdere groepjes die de race in waaiers vervolgden. Het strand was zuigend, zompig en zwaar en daarbij stond een flinke wind die grotendeels tegen was op de heenweg. Dat zorgde er voor dat je na het, niet al te technische keerpunt, kon knallen richting de start om daar nog voor een tweede ronde te gaan.

Gelukkig bleef de voorspelde regen ook in de tweede ronde uit en kwam zelfs het zonnetje even kijken. Het was gezien de lengte en de weersomstandigheden tijdens de race weer ouderwets stoempen en genieten tot de laatste meter. Daarbij was het oppassen geblazen dat je met fiets en al heelhuids tussen de vele palen wist door te komen.

Janneke kwam uiteindelijk als 3e over de finish, Frederiek werd knap 8e na een flinke solorit. Domique kwam in een prachtige tijd lachend en tevreden over de finish na een mooie ronde op de oranje fiets! En met 3 dames in de top 10 in het TC klassement zijn we super trots!

We gaan onze pijlen nu richten op het NK beachracen dat wordt zondag 24 feb. gehouden op het strand van Rockanje. En zoals altijd ….we hebben er zin in. Voor u de link naar de website van het NK <<

,

Heavy beachrace #ouddorp

Het was zaterdag 29 dec. laatste beachrace voor ons lady/team in 2018. Het weer was grijs en veel harde wind en dat kun je merken aan de Zeeuwse kust. Toch stonden dit keer 2 power/vrouwen van ons team om 14.00 uur aan de start om 42 kilometers oerend hard tegen en voor de wind te fietsen over strand en paden.

Al was het qua weer haevy…de regen bleef gelukkig uit en was het dus alleen vechten tegen de elementen en dat was echt een aanslag op alle energie die voorhanden was. Het strand was echt top en op en afgangen waren goed berijdbaar. De opgang naar de finish met een hellingsgraad van 11% die vier maal genomen diende te worden was telkens weer een helse klus maar Janneke en Frederieke gaven full gaz en kwamen heelhuids over de finish in 1.44.– uur. 

Kortom chapeau voor de Frederieke & Janneke….. en we gaan op naar EPE op 12 januari…..

Uitslagen Ouddorp 29 dec. 2018 – Vr. Basislid.

, ,

Dijk to Dijk > heavy & #vlog

Theo’s Team alles maar dan ook alles gegeven….

Thijs Zonneveld

Maar dat was niet genoeg om het hoogste doel te bereiken….bij de mannen was het podium niet in beeld. Maar Sybren Welling kwam net voor Thijs Zonneveld over de meet dus Sybren net eerste tien. En Thijs 11de Jim van de Berg werd 14e en Hidde Bos 15e kortom kwaliteit is altijd ons devies.

  • Wim Botman 20e
  • Joris Blokker 33e
  • Mats Buning 45e

Onze vrouwen deden het ook dit maal …dik maar dan ook dik super goed.

Onze Janneke de Wit belande ook ditmaal op het podium met een derde plaats bij de basisleden.

  • Frederieke Rutten  …6e
  • Renee Schilder.       … 7e
  • Britt Klooster .       …. 10e

En onze Dominique Schagen reed bij de vrouwen cyclo’s naar de eerste plaats.

Hier __ Alle uitslagen van Dijk tot Dijk <

De Vlog van Renee vanuit een regenachtig Noordzeestrand – te Julianadorp.

Vlog #04 – Dijk tot Dijk – Strandteam Theo Schilder Strandteam

Vroeg, nat en koud stonden we op 2 december klaar voor de Dijk tot Dijk beachrace. Door de weersomstandigheden heeft niet al het videoapparatuur het overleeft maar… weer of geen weer… ook deze keer neemt Renee je weer mee achter de schermen! ?Met dank aan onze sponsoren:FotoSnap – Photobooth verhuurGiant Benelux • @oakleybike • #kloosterstucadoorsbedrijf • Odlo • Dobla • Sockeloen • @cyclon_keepyourbikesmiling • Le Cachet • @cliffbar • nuun hydration • Technolyt – superior gear. great experience. • Buffofficials • Stadskaffee Laurens • Installatie- dakdekkersbedrijf Kusch bv • Peaty's • Victor Advocaten • Cameraland.nl #groepkennermerwaert @Liv Cycling BeneluxVideo is mede mogelijk gemaakt door TrosFit! ?

Slået op af Theo Schilder Tweewielers i Onsdag den 5. december 2018
,

Janneke de Wit zegevierd in the Beachbattle 2018

Met gepaste trots vertellen wij na een week dat Janneke de Wit een winner is.

So Happy and Strong

Langs de vloedlijn van het mooie Wijk aan Zee reden vrouwen een kogelharde koers over het strand tussen pier IJmuiden en Wijk aan zee v.v.  Eerst even de winst vermelden van Janneke De Wit  die bij de vrouwen winnend over de streep kwam voor 2e Diana Ligthart en 3e Ines Klok. Lees meer

,

Ladyteam gaf gas in Petten Beachcriterium

Ladyteam van Strandteam Theo Schilder liet zich zien in Petten

Janneke de Wit – 6e pl.

Zondag 18 nov. stonden zes power vrouwen aan het vertrek voor het beachcriterium te Petten/Beach. Onder bijzonder zonnige omstandigheden en winterse temperaturen moest slag geleverd worden met de rest van de Nederlandse strandvrouwen.

Zondag was ook aangesloten bij het team Britt Klooster die haar debuut maakte in de nieuwe teamkleding en meteen een zware klus kreeg te verwerken. Het was voor alle vrouwen een forse inspanning om tegen de  noordoostenwind in te rijden richting keerpunt nabij Sint Maartenszee. Daar keren en voor de wind richting Petten waar de opgang genomen diende te worden en in rul zand weer de afgang richting beach.

Het ging Janneke de Wit redelijk goed af ook voor Frederieke Rutten was het aanklampen en erbij blijven. De andere teamvrouwen Domique Schagen, Renee Schilder, Melanie Konijn en Britt Klooster deden goede training op voor de a.s. zondag te verrijden Beachbattle te Wijk aan/Zee.

Al met al een mooi resultaat voor deze zondag en was zeker een goede investering voor de komende wedstrijden.

Results: 

Janneke de Wit werd 6e.

Frederieke Rutten werd 10e.

Het team met links sponsor Jan Busch van https://www.kennemerwaert.nl en rechts begeleider en manager Ronald Konijn.

Nieuw design & volop wind in Katwijk !

Katwijk Fietst 3 nov. 2018 (verslag)

Janneke

Mooier weer kun je niet bedenken als we dit schrijven op 3 nov. op het strand van Katwijk met 14 graden op de thermometer. Vandaag tonen de vrouwen van het Strandteam Theo Schilder met trots het nieuwe tenue met dank aan de grote groep sponsors !

Het bijna volledige team stond te popelen om de krachten op gepaste wijze te meten met de rest van de Nederlandse en int. collega beachracers. De fietsen waren top de banden op de juiste (geheime) spanning en de beentjes voelen soepel aan….kortom een goede ingrediënten om de  wedstrijd aan te vangen. Het goeie begin is het inrijden heerlijk langs de vloedlijn met het zonnetje in de ruggen van het vrouwen team wat kan een mens gelukkig zijn !. Oeps ….tijdens het inrijden in zuidelijk richting en merken de lady’s meteen dat de krachtige zuidenwind  flink parten gaat spelen langs de Katwijkse vloedlijn.

De Wedstrijd.

Al vanaf de start met de harde wind op kop hadden onze vrouwen al snel in de gaten dat de enigste met goeie benen de knwu juryvrouw in de volgauto was, zij kon gas geven alsof wij stil stonden. Al snel was het peloton in stukken gereden met aan kop Europees kampioene beachbiken Riejanne Markus…..wat een klassebak ! Onze team vrouwen moesten flink doorpakken om hier en daar aan te klampen en af toe overnemen om de gang erin te houden. Onze beste vrouw vandaag in koers en in de uitslag was Janneke de Wit op 5 min. gevolgd door Frederieke Rutten al snel gevolgd door Renee Schilder. Onze benjamin lady Dominique Schagen en Melanie Konijn reden voor wat ze waard waren en mochten even eerder af sprinten en finishen.

Resumé 

Verzorger

Jean Robert

De nieuwe tenues zijn echte blikvangers de Giant fietsen geweldig en de verzorging door Jean Robert en alle andere helpende handen ware  TOP !  Het lady team heeft nu al weer zin in de komende race 25 nov. The Beach Battle in Wijk aan Zee. En oh ja….we weten goed kan altijd beter…..daarom trainen onze vrouwen nog uitbundiger dan ze al deden.

Info:  The Beach Battle in Wijk aan Zee. > website <

Starttijd race
> 10:30 uur op de Dorpsweide in Wijk aan Zee

Afstand
> 3,5 ronden van ca. 8 km (bijna 30 kilometer)

Beste supporters…. Tot Ziens !

Hier sluiten we ons bij aan Live Slow Ride Fast.

Heerlijk in het zonnetje je Sockeloen sokken aan trekken.

Links Janneke en R … Frederieke