Het laatste nieuws van strandteam Theo Schilder.

,

Janneke de Wit & Renesse

In Zeeuwse Renesse stond ook dit keer het Theo Schilder dames strandteam aan de start. Met Frederieke Rutten, Dominque Schagen en Janneke de Wit.

Hier waren voor ons de laatste punten te verdienen voor de topcompetitie, dus er stond nog wat op het spel bij deze lange race van 72km. Bij de start ontstonden gelijk meerdere groepjes die de race in waaiers vervolgden. Het strand was zuigend, zompig en zwaar en daarbij stond een flinke wind die grotendeels tegen was op de heenweg. Dat zorgde er voor dat je na het, niet al te technische keerpunt, kon knallen richting de start om daar nog voor een tweede ronde te gaan.

Gelukkig bleef de voorspelde regen ook in de tweede ronde uit en kwam zelfs het zonnetje even kijken. Het was gezien de lengte en de weersomstandigheden tijdens de race weer ouderwets stoempen en genieten tot de laatste meter. Daarbij was het oppassen geblazen dat je met fiets en al heelhuids tussen de vele palen wist door te komen.

Janneke kwam uiteindelijk als 3e over de finish, Frederiek werd knap 8e na een flinke solorit. Domique kwam in een prachtige tijd lachend en tevreden over de finish na een mooie ronde op de oranje fiets! En met 3 dames in de top 10 in het TC klassement zijn we super trots!

We gaan onze pijlen nu richten op het NK beachracen dat wordt zondag 24 feb. gehouden op het strand van Rockanje. En zoals altijd ….we hebben er zin in. Voor u de link naar de website van het NK <<

,

Jordy Buskermolen wint Renesse

Jordy winner in Renesse

Winst in Renesse voor Jordy en ons team want met drie man bij de eerste tien in de uitslag en twee man op het erepodium mag je terecht trots zijn als team. En dat zijn we dan ook… En wat waren we blij dat we zonder veel regenspetters de 73 km. lange monster strandrace mochten afsluiten.

Na het nodige wapen gekletter onderweg waar we steeds attent een mannetje mee hadden, viel op een gegeven moment de wedstrijd in de plooi. De beachracers reden van Scharendijke, vanaf de Brouwersdam, naar Westenschouwen en weer terug. En dat twee keer. Dat kwam neer op 73 kilometer fietsen door het zand. Volgens de organisatie was het tijd voor wat nieuws, vandaar de verdubbeling van het aantal kilometers. Coen Schild: “Er komen steeds meer strandraces in Nederland. De meesten zijn tussen de 35 en 40 kilometer. Wij vonden het leuk om het eens anders te doen en in de 70 kilometers te gaan zitten”.

Kortom mooie resultaten in Renesse met op

 1. Jordy Buskermolen
 2. Thijs Zonneveld.
 3. Jasper Ockeloen
 4. Peter Koninig
 5. Tino Haakman.
 6. Tim Smeenge
 7. Ramses Bekkenk
 8. Ike Groen
 9. Bas Nieuwkoop
 10. Jim van den Berg.
 11. Meer uitslagen van alle cat. KLIK Hier.
 12. MYLAPS > results

,

Kletsnatte beachrace in Noordwijk.

Blij & trots met de super uitslag (2e pl.) van Jordy Buskermolen en de inzet van het hele Strandteamtheoschilder. Van start tot finish was het nat en het strand was om te rijden zwaar, kortom ingrediënten voor een koers om van te watertanden.

Er werd vanaf het startschot tot de finish op de boulevard van Noordwijk kogelhard gereden en maar 1 man was daar het beste tegen bestand ….Sebastiaan Langeveld met op de voet gevolgd onze eigen Jordy Buskermolen….wat kan die man goed zeg beren goed rijden en attaqueren. Voor al onze riders & crew….. een vette dikke PLUIM !

Uitslag Flexwinkel Beachrace Noordwijk:

1. Sebastian Langeveld (Lisse), 2. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 3. Ivar Slik (Bergen), 4. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 5. Sven Broekaart (Julianadorp), 6. Bram Rood (Broek op Langedijk), 7. Ike Groen (Tuitjenhorn), 8. Coen Vermeltfoort (Vlijmen), 9. Rick van Breda (Den Helder), 10. Ronan van Zandbeek (Schijndel). 

,

Heavy beachrace #ouddorp

Het was zaterdag 29 dec. laatste beachrace voor ons lady/team in 2018. Het weer was grijs en veel harde wind en dat kun je merken aan de Zeeuwse kust. Toch stonden dit keer 2 power/vrouwen van ons team om 14.00 uur aan de start om 42 kilometers oerend hard tegen en voor de wind te fietsen over strand en paden.

Al was het qua weer haevy…de regen bleef gelukkig uit en was het dus alleen vechten tegen de elementen en dat was echt een aanslag op alle energie die voorhanden was. Het strand was echt top en op en afgangen waren goed berijdbaar. De opgang naar de finish met een hellingsgraad van 11% die vier maal genomen diende te worden was telkens weer een helse klus maar Janneke en Frederieke gaven full gaz en kwamen heelhuids over de finish in 1.44.– uur. 

Kortom chapeau voor de Frederieke & Janneke….. en we gaan op naar EPE op 12 januari…..

Uitslagen Ouddorp 29 dec. 2018 – Vr. Basislid.

Jordy BUSKERMOLEN NIEUW TEAMLID

Per 1 januari is Jordy Buskermolen ons team komen versterken en de eerste wedstrijd waar Jordy in actie komt voor ons team is EPE op 12 jan. We zijn blij met zo’n ervaren coureur die zijn sporen in wielerland dik heeft verdiend. De laatste overwinning is nog maar kort geleden behaald door Jordy….in D-day Deining te Castricum. De nieuwkomer in het team is voor alle andere teamleden een goede bekende want elke beachrace strijden onze mannen al langere tijd met Jordy.

Jordy Buskermolen….. brand new

Kortom een mooie aanwinst voor ons team en wensen Jordy een fijne en succesvolle tijd toe in de oranje brigade van Theo Schilders strandteam.

,

Brouwersdam – Ouddorp


Wederom een mooie top tien plaats voor Thijs Zonneveld in de 40 km. lange beachrace nabij de Brouwersdam. Start en finish te Ouddorp is een dorp en badplaats op de kop van het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee in het zuiden van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

De voltallige equipe van Theo Schilders strandteam was afgereisd naar Ouddorp om het er het beste van te maken. De laatste strandrace voor de competitie in 2018 werd een zware wedstrijd waar alle deelnemers hun handen vol aan hadden. Tegenwind was het lood en loodzwaar en voor de wind ging het wel 60 km. p/u. Het strand was optimaal mooi en de op en afgangen super met de helse klim bij de finish die vier maal genomen moest worden. De klim naar de finish was heavy …een beetje aankomst Strade Bianchi of b.v. de Waalse Pijl en wie werd de winnaar ? juist een Belg !

Vanaf kilometer vijf reed Jelle Hanseeuw en Richard Jansen weg van het peloton en deze twee behielden hun voorspong tot de finish waar Jelle Hanseeuw de sprint won van Jansen. In een tijd van 1.18 uur werd deze klus geklaard en het peloton deed er 30 sec. langer over.

Onze Thijs Zonneveld werd zesde en was niet weg te cijferen in het afgeslankte peloton en Sybren Welling werd 29e op 3 min. van de winnaar.

 • Wim Botman  35e
 • Mats Buning   54e
 • Hidde Bos       82e
 • Jim v/d Berg   DNF.
 • Complete uitslag <> klik hier.