Wel & wee vanuit de buik van het peloton.

Jordy Buskermolen wint Renesse

Jordy winner in Renesse

Winst in Renesse voor Jordy en ons team want met drie man bij de eerste tien in de uitslag en twee man op het erepodium mag je terecht trots zijn als team. En dat zijn we dan ook… En wat waren we blij dat we zonder veel regenspetters de 73 km. lange monster strandrace mochten afsluiten.

Na het nodige wapen gekletter onderweg waar we steeds attent een mannetje mee hadden, viel op een gegeven moment de wedstrijd in de plooi. De beachracers reden van Scharendijke, vanaf de Brouwersdam, naar Westenschouwen en weer terug. En dat twee keer. Dat kwam neer op 73 kilometer fietsen door het zand. Volgens de organisatie was het tijd voor wat nieuws, vandaar de verdubbeling van het aantal kilometers. Coen Schild: “Er komen steeds meer strandraces in Nederland. De meesten zijn tussen de 35 en 40 kilometer. Wij vonden het leuk om het eens anders te doen en in de 70 kilometers te gaan zitten”.

Kortom mooie resultaten in Renesse met op

1. Jordy Buskermolen
  2. Thijs Zonneveld.
  3. Jasper Ockeloen
  4. Peter Koninig
  5. Tino Haakman.
  6. Tim Smeenge
  7. Ramses Bekkenk
  8. Ike Groen
  9. Bas Nieuwkoop
  10. Jim van den Berg.
  11. Meer uitslagen van alle cat. KLIK Hier.
  12. MYLAPS > results

,

Kletsnatte beachrace in Noordwijk.

Blij & trots met de super uitslag (2e pl.) van Jordy Buskermolen en de inzet van het hele Strandteamtheoschilder. Van start tot finish was het nat en het strand was om te rijden zwaar, kortom ingrediënten voor een koers om van te watertanden.

Er werd vanaf het startschot tot de finish op de boulevard van Noordwijk kogelhard gereden en maar 1 man was daar het beste tegen bestand ….Sebastiaan Langeveld met op de voet gevolgd onze eigen Jordy Buskermolen….wat kan die man goed zeg beren goed rijden en attaqueren. Voor al onze riders & crew….. een vette dikke PLUIM !

Uitslag Flexwinkel Beachrace Noordwijk:

1. Sebastian Langeveld (Lisse), 2. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 3. Ivar Slik (Bergen), 4. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 5. Sven Broekaart (Julianadorp), 6. Bram Rood (Broek op Langedijk), 7. Ike Groen (Tuitjenhorn), 8. Coen Vermeltfoort (Vlijmen), 9. Rick van Breda (Den Helder), 10. Ronan van Zandbeek (Schijndel).

Brouwersdam – Ouddorp

Wederom een mooie top tien plaats voor Thijs Zonneveld in de 40 km. lange beachrace nabij de Brouwersdam. Start en finish te Ouddorp is een dorp en badplaats op de kop van het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee in het zuiden van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

De voltallige equipe van Theo Schilders strandteam was afgereisd naar Ouddorp om het er het beste van te maken. De laatste strandrace voor de competitie in 2018 werd een zware wedstrijd waar alle deelnemers hun handen vol aan hadden. Tegenwind was het lood en loodzwaar en voor de wind ging het wel 60 km. p/u. Het strand was optimaal mooi en de op en afgangen super met de helse klim bij de finish die vier maal genomen moest worden. De klim naar de finish was heavy …een beetje aankomst Strade Bianchi of b.v. de Waalse Pijl en wie werd de winnaar ? juist een Belg !

Vanaf kilometer vijf reed Jelle Hanseeuw en Richard Jansen weg van het peloton en deze twee behielden hun voorspong tot de finish waar Jelle Hanseeuw de sprint won van Jansen. In een tijd van 1.18 uur werd deze klus geklaard en het peloton deed er 30 sec. langer over.

Onze Thijs Zonneveld werd zesde en was niet weg te cijferen in het afgeslankte peloton en Sybren Welling werd 29e op 3 min. van de winnaar.

• Wim Botman  35e
  • Mats Buning   54e
  • Hidde Bos       82e
  • Jim v/d Berg   DNF.
  • Complete uitslag <> klik hier.
,

Hidde Bos reed naar 11e pl. in Scheveningen.

Hidde op weg naar Katwijk in de kopgroep

Het parcours van dit evenement had een klassiek verloop. De renners reden richting Katwijk en via de verharde Buitenwaterring (onderzijde) richting Noordwijk. Het keerpunt was op het strand ter hoogte van einde Koningin Astrid Boulevard (Rudolf Tappenbeck Monument). Dan ging het retour naar Katwijk via de onderzijde van de Buitenwaterring op naar Scheveningen. De finish kwam in zicht als je onder de Pier door reed en richting de haven bleef rijden. Tegenover De Waterreus was op het strand de finish.

Hidde Bos dé man die ons team moest hooghouden.

En dat deed de klasbak Bos met heel veel inzet en het niet te missen koers inzicht. Door te blijven aanklampen en mee te gaan voor het hoogst haalbare kwam Hidde Bos over de finish in Scheveningen als 11e daar zijn wij trots op. Winnaar werd Ronan van Zandbeek die Jasper Ockeloen en Joris Blokker achter zich wist te houden.

Uitslag: klik Hier